Procedure

Voor alle sollicitanten geldt een zorgvuldige selectieprocedure. Wanneer jij je interesse kenbaar hebt gemaakt nemen wij jouw cv en motivatiebrief door en kun je uitgenodigd worden voor de gespreksronde. Voor de sollicitanten voor alle varianten geldt dezelfde sollicitatieprocedure.

Allereerst vindt de gespreksronde plaats, waarin een adviseur van de RVKO, ondersteund door een professionele recruiter met jou in gesprek gaan. Hierbij worden je achtergrond, loopbaankeuzes, competenties, drijfveren en ambities besproken. Het vervolgtraject bestaat uit de Wiscattoets (deze dient in 1 keer gehaald te worden), een praktijkassessment op een basisschool van de RVKO en een intensief assessment bestaande uit een persoonlijkheids- motivatie- en cognitieve capaciteitentest. Binnen deze procedure kun je voor jezelf onderzoeken of de functie van leerkracht bij jou past en de RVKO krijgt op deze manier inzicht in jouw competenties en drijfveren. Om te kunnen bepalen hoe de pabo-opleiding passend gemaakt kan worden voor jouw achtergrond en competenties heb je tijdens de sollicitatieprocedure een uitgebreid gesprek met een docent van de Thomas More Hogeschool.

Voordat je je aanmeldt voor dit traject, is het aan te bevelen om een aantal dagen of dagdelen mee te lopen op een basisschool. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Anita Kol (Anita.Heuvelink@rvko.nl).

Alle kandidaten die voldoen aan de volgende voorwaarden worden van harte uitgenodigd om te solliciteren:
* minimaal een afgeronde hbo-en/of wo-opleiding (kandidaten met alleen een (Pabo) propedeuse diploma kunnen helaas niet meegenomen worden in de procedure);
* zin om te werken in het basisonderwijs en voldoende tijd en energie om een duaal traject te volgen;
*affiniteit en ervaring met kinderen in de basisschoolleeftijd;
* woonachtig in de regio Rotterdam.

Solliciteer s.v.p. voor 15 november 2022 direct via de volgende link: Inschrijven Zij Instroomtraject.
Vooq. ondersteunt de RVKO gedurende de werving en selectieprocedure van dit traject.

Veelgestelde vragen

Ik heb geen afgeronde hbo- of wo-opleiding. Mag ik dan wel deelnemen aan dit traject?
De verkorte pabo-opleiding van de Thomas More Hogeschool (TMH) is alleen toegankelijk voor studenten met een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Omdat er een directe koppeling is tussen het zij-instroomtraject van de RVKO en de verkorte deeltijdopleiding van de TMH is het zij-instroomtraject van de RVKO alleen toegankelijk voor de kandidaten die toelaatbaar zijn op deze verkorte deeltijdopleiding.

Hoe lang duurt dit traject?
De verkorte deeltijdopleiding aan de Thomas More Hogeschool duurt maximaal twee jaar. Afhankelijk van de vooropleiding en ervaring kan het traject korter zijn dan twee jaar, of minder intensief worden, omdat er vrijstellingen zijn gekregen. Hierover worden voorafgaand aan de start van de opleiding afspraken gemaakt tussen de TMH en de sollicitant.

En na het afronden van dit traject?
Bij de start van de opleiding krijg je een baangarantie bij de RVKO, indien de pabo-opleiding succesvol wordt doorlopen.

Waarom het Zij-instroomtraject?
Kinderen hebben voor een evenwichtige ontwikkeling zowel mannelijke als vrouwelijke rolmodellen nodig. Mannelijke leerkrachten zijn relatief schaars in het basisonderwijs. Om meer mannen voor het onderwijs te stimuleren zijn vanaf 2010 diverse Hij-instroomtranches bij de RVKO van start gegaan. Door middel van deze trajecten werden talentvolle mannelijke professionals uit diverse branches omgeschoold tot leerkracht in het primair onderwijs. Inmiddels is dit traject uitgebreid en ook opengesteld voor vrouwelijke sollicitanten. Er blijkt bij veel professionals in andere sectoren een grote behoefte te bestaan om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij en (meer specifiek) aan het (basis-) onderwijs. De RVKO biedt getalenteerde en gemotiveerde sollicitanten daarom een intensief opleidingsprogramma, waarmee zij hun vaardigheden en kennis direct in de praktijk kunnen inzetten en daarmee direct hun bijdrage kunnen leveren aan het basisonderwijs.