Varianten

Dit traject kent vier varianten die allemaal zijn bestemd voor een specifieke doelgroep. Voor alle varianten geldt dat de opleiding wordt betaald door de RVKO.

* ZIJ-Instroom

Voor enthousiaste en getalenteerde professionals met een afgeronde hbo- of wo- opleiding biedt de RVKO de variant Zij-instroom aan. Hierbij volg je gedurende maximaal twee jaar, twee avonden of één dag per week de verkorte deeltijd--opleiding aan de Thomas More Hogeschool. Je krijgt een benoeming op één van de scholen van de RVKO als leerkrachtondersteuner. Hierbij werk je in het eerste studiejaar gedurende twee, drie of vier dagen in de week onder begeleiding van een bevoegde leerkracht in een groep. In het tweede studiejaar draai je in principe zelfstandig een groep en heb je daarnaast een stagedag, waarop je in dubbele bezetting naast je mentor werkt. Gedurende dit intensieve traject is er persoonlijke begeleiding tijdens de werkzaamheden en de studie.
Bekijk de vacature ZIJ-Instroom

* ZIJ-Traject

Voor professionals met een afgeronde hbo- of wo- opleiding biedt de RVKO de variant Zij-traject aan. Je volgt volgt gedurende maximaal twee jaar op twee avonden, of één dag per week de pabo-opleiding aan de Thomas More Hogeschool en loopt één of twee dagen per week stage in een groep op een basisschool van de RVKO in de regio Rotterdam. Zowel tijdens de stage als de studie word je op maat begeleid.
Bekijk de vacature ZIJ-Traject
 

* Traject voor verkorte deeltijdstudenten

Het traject voor deeltijdstudenten is opgezet voor kandidaten die zelf al begonnen zijn met de verkorte deeltijdopleiding en daarom niet meer in aanmerking komen voor de zij-instroomsubsidie van het Rijk. Je volgt gedurende het resterende deel van je opleiding twee avonden of één dag per week onderwijs op de pabo waar jij al studeert en werkt daarnaast als leerkrachtondersteuner op een school van de RVKO. Hierbij werk je in het eerste studiejaar gedurende twee, drie of vier dagen in de week onder begeleiding van een bevoegde leerkracht in een groep. In het tweede studiejaar draai je in principe zelfstandig een groep en heb je daarnaast een stagedag, waarop je in dubbele bezetting naast je mentor werkt.
Gedurende dit intensieve traject is er persoonlijke begeleiding tijdens de werkzaamheden en de studie.
Bekijk de vacature Traject verkorte deeltijdstudenten

* Zij-Instroom voor eerste- of tweedegraads docenten

Aan eerste- en tweedegraads docenten met minimaal drie jaar werkervaring biedt de RVKO een traject aan, waarbij de docent, naast het volgen van een op maat samengesteld opleidingstraject op de Thomas More Hogeschool (TMH), zelfstandig voor de groep staat. Gedurende dit intensieve traject is er goede persoonlijke begeleiding bij de werkzaamheden en de studie.
Bekijk de vacature Zij-Instroom 1e- of 2e graads docenten