Sollicitatieprocedure

Voor alle sollicitanten geldt een zorgvuldige selectieprocedure. Wanneer jij je interesse kenbaar hebt gemaakt nemen wij jouw cv en motivatiebrief door en kun je uitgenodigd worden voor de gespreksronde.

Voor de sollicitanten voor alle varianten geldt dezelfde sollicitatieprocedure. Allereerst vindt de gespreksronde plaats, waarin een adviseur van de RVKO, ondersteund door een professionele recruiter met jou in gesprek gaan. Hierbij worden je achtergrond, loopbaankeuzes, competenties, drijfveren en ambities besproken. Het vervolgtraject bestaat uit deWiscattoets (deze dient in 1 keer gehaald te worden), een praktijkassessment op een basisschool van de RVKO en een intensief assessment bestaande uit een persoonlijkheids- motivatie- en cognitieve capaciteitentest. Binnen deze procedure kun je voor jezelf onderzoeken of de functie van leerkracht bij jou past en de RVKO krijgt op deze manier inzicht in jouw competenties en drijfveren. Om te kunnen bepalen hoe de pabo-opleiding passend gemaakt kan worden voor jouw achtergrond en competenties heb je tijdens de sollicitatieprocedure een uitgebreid gesprek met een docent van de Thomas More Hogeschool.

Overige informatie

Alle kandidaten die voldoen aan de volgende voorwaarden worden van harte uitgenodigd om te solliciteren:

* minimaal een afgeronde hbo-en/of wo-opleiding (kandidaten met alleen een (Pabo) propedeuse diploma kunnen helaas niet meegenomen worden in de procedure);
* snuffelstages op verschillende basisscholen. Hiervoor kun je zelf contact opnemen met een basisschool.
* zin om te werken in het basisonderwijs en voldoende tijd en energie om een duaal traject te volgen;
*affiniteit en ervaring met kinderen in de basisschoolleeftijd;
* woonachtig in de regio Rotterdam.

Solliciteer s.v.p. voor 1 mei 2021 direct via de volgende link: Inschrijven voor het Zij- instroomtraject.

Vooq. ondersteunt de RVKO gedurende de werving en selectieprocedure van dit traject.