Veelgestelde vragen & antwoorden

Ik heb geen afgeronde hbo- of wo-opleiding. Mag ik dan wel deelnemen aan dit traject?
De verkorte pabo-opleiding van de Thomas More Hogeschool is alleen toegankelijk voor studenten met een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Alle gemotiveerde Hbo’ers en Wo’ers worden daarom van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Hoe lang duurt dit traject?
De deeltijdopleiding aan de Thomas More Hogeschool duurt twee jaar. Eerste- en tweedegraads docenten kunnen de deeltijdopleiding via een maatwerktraject doorlopen. Afhankelijk van de vooropleiding en ervaring kan het traject korter zijn dan twee jaar. Gedurende deze periode ben je werkzaam of loop je stage bij de RVKO en volg je de pabo-opleiding aan de Thomas More Hogeschool.

En na het afronden van dit traject?
Bij de start van de opleiding krijg je een baangarantie bij de RVKO, indien de pabo succesvol wordt doorlopen.

Waarom het Zij-instroomtraject?
Kinderen hebben voor een evenwichtige ontwikkeling zowel mannelijke als vrouwelijke rolmodellen nodig. Mannelijke leerkrachten zijn relatief schaars in het basisonderwijs. Om meer mannen voor het onderwijs te stimuleren zijn vanaf 2010 diverse Hij-instroomtranches bij de RVKO van start gegaan. Door middel van deze trajecten werden talentvolle mannelijke professionals uit diverse branches omgeschoold tot leerkracht in het primair onderwijs. Inmiddels is dit traject uitgebreid en ook opengesteld voor vrouwelijke professionals.