Sollicitatieprocedure

Voor alle sollicitanten geldt een zorgvuldige selectieprocedure. Wanneer jij je interesse kenbaar hebt gemaakt nemen wij jouw cv en motivatiebrief door en kun je uitgenodigd worden voor een gesprek.

Procedure Zij-instroomtraject

Voor alle sollicitanten voor het Zij-instroom en Zij-traject geldt dezelfde sollicitatieprocedure. Allereerst wordt een gesprek gevoerd met een adviseur van de RVKO. Hierbij worden je achtergrond, loopbaankeuzes, competenties, drijfveren en ambities besproken. Het vervolgtraject bestaat uit een Wiscat bij de pabo, een dag meelopen op een basisschool van de RVKO en een intensief assessment (bestaande uit een persoonlijkheids- motivatie- en cognitieve capaciteitentest). Het doel van deze procedure is om als kandidaat te onderzoeken of de functie van leerkracht bij jou past en de RVKO krijgt op deze manier inzicht in jouw competenties en drijfveren.

Procedure (H)ALO-traject

De procedure voor het (H)ALO-traject bestaat uit een gesprek met de RVKO en een intensief assessment (bestaande uit een persoonlijkheids-, motivatie- en cognitieve capaciteitentest).

Procedure Zij-instroom voor eerste- of tweedegraads docenten

De procedure voor de zij-instroom voor eerste of tweedegraadsdocenten start met een gesprek met een adviseur van de RVKO. Het vervolgtraject bestaat uit een meeloopdag, de Wiscattoets en een intensief assessment (bestaande uit een persoonlijkheids- motivatie- en cognitieve capaciteitentest).

Overige informatie

Mocht je interesse hebben om te solliciteren, dan vragen wij je om jouw curriculum vitae en motivatiebrief via deze website te uploaden. Wij vinden het belangrijk dat jij je goed hebt georiƫnteerd op het vak van leerkracht. Je hebt bij voorkeur al een aantal dagen mee gelopen op verschillende basisscholen. Afhankelijk van jouw achtergrond en motivatie nodigen we je uit voor een eerste kennismakingsgesprek.

Inschrijven voor het Zij- instroomtraject.

Vooq. ondersteunt de RVKO gedurende de werving en selectieprocedure van dit traject.